Pred vratima skijaški tjedan! Cijene veće i 20 posto

Hrvati će na zimovanju ostati u prosjeku 3 do 5 dana. Iako su top termini u siječnju, ne zaboravite da skijaška sezona traje sve do ožujka.

Pred vratima je tradicionalni skijaški tjedan. No, čini se da je inflacija pojela tradicionalnu zabavu Hrvata. Cijene su skuplje i do 20 posto!

Ali se ne odustaje – ide se u veljači. Do tada skijati se može i na novoj zagrebačkoj atrakciji – prvoj pokretnoj skijaškoj stazi u zemlji.Tko si može priuštiti – već se naveliko priprema. Gotovo da nema slobodnog termina na prvom simulatoru za skijanje u zemlji.„Može mijenjati nagibe i uz pomoć sistema za podešavanje brzine, može mijenjati razne brzine – tako da je ovaj simulator namijenjen i za djecu, ali i za vrhunske skijaše”,ističe Borna Eljuga, instruktor skijanja. Pokretna traka za skijanje doseže brzinu od 50 kilometara na sat, a u jednom terminu prijeđe se gotovo 8 kilometara.

„Kod nas košta 250 kuna jedan termin koji traje pola sata, ali tih pola sata je ekvivalent gotovo cijelog skijanja na snijegu na nekim manjim skijalištima“, tumači Eljuga.Svoje skije pripremio je i Vlado Šestan, inače iz Zagreba. Nedavno se vratio iz Austrije, a iza Nove godine na četiri dana putuje u Italiju. Cijene su, kaže nam, veće za 20-ak posto

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad